16 februari 2011

Dag 1

Nu har jag första dagen bakom mig. Känns som en evighet sen jag kom, har hunnit med så mycket.

Flygresorna gick bra. Somnade på flyget till London och läste slut min bok. Flyget mellan London och Hongkong började med att vi p.g.a något tekniskt fel, fick vänta i en megasvettig avgångshall. Med en massa asiater runt mig slog det först att jag påriktit sku åka längre bort. Kände mig dessutom ganska lång ;) När vi äntligen kom in i flyget hade jag tur, det blev en ledig plats mellan mig och den tysta asiatiska kvinnan som inte i alla fall talade kinesiska. Under det 11h långa flyget avverkade jag några flygplansmåltider, två filmer och sex avsnitt av Glee. Hade lite svårt att sova eftersom  när de släckte lamporna och tyckte det var natt bara var fem på eftermiddagen finskt tid. Flyget mellan Hongkong och Kaohsiung gick snabbt (1h 20min) och utrymme fanns det gott om (tvåvåningsplan, 8 platser per rad, ungefär 30 passagerare, EKOLOGISKT).

När jag hade kommit förbi den superlångsamma passkontrollanten och växlat lite pengar gick jag för att hitta den som skulle komma emot mig. No one there. Nå, det var bara att be tanten vid infodisken att ringa skolan. Svar: Ta taxi. Det kändes som en scen ur en film när jag men stora ögon tittade runt mig när vi åkte genom staden där jag ska spendera nästa fem månaderna. När jag kom till skolan visade det sig att han som skulle visa mig till mitt rum var försvunnen. Satt ett par timmar på International Affairs-kontoret och åt lunch med typer som jobbar här. Supertrevliga!

Klockan var typ 2 lokal tid när jag blev visad till mitt rum (en stackars pojke drog min heavy-väska genom hela stora kampusområdet och uppför en mega backe). Vid dormen där vi alla utisar bor kom genast tre supertrevliga franska flickor emot, varav två redan har varit här en termin. Det var skönt eftersom de visade mig alla ställen och svarade på mina frågor (Lasse och jag ha tydligen blivit utan buddies..). Vid den tidpunkten var jag svettig och dödstrött. Tog en dusch och skulle just gå på päikkären när min roommate, Jana (ingen aning om det skrivs sådär) från Tjeckien, kom. Hon är lugn och trevlig, skönt att dela rum med en sådan männska. Efter att jag sovit en stund gick vi en runda runt kampusområdet, stranden e jees!!

Lasse, Sophie (en av franskisana som varit här längre) och jag åkte för att köpa madrasser, täcken, dynor och lakan. Köpte dom mest smaklösa Hello Kitty-lakanen och sliskit underlakan, jag må sova gott! ;) Efteråt gick fyra av oss och åt (1,25 euro för en mega nuudeliannos på en restaurang) och fortsatte sedan till en bar som ägs av två supersympatiska amerikaner. Dit kom sen flera utisar. Imorgon är där ladies night, cocktails gratis för flickor hela kvällen, dit ska vi! Har ännu ledigt imorgon och på torsdag.

Det här blev ett himoinlägg, förlåt. Men nu vet ni vad har hänt och jag kan fylla på med kortare inlägg. Nu sova, gonatt!

PS. Hur siisti är det inte att ha apor runt hela kampusområdet?? Tänker adoptera en.

PPS. Bilder påväg, har bara inte kommit så långt ännu.

2 kommentarer:

  1. Oj låter nog najs dedär! Säkert ganska overkligt att fara från svinkalla Finland, till värmen och aporna ;) hehe. Semi-avis nog. Potee över 39 graders feber här himas, ööörk. Ha de så skoj mate!

    SvaraRadera
  2. Joo vi från Europa fiilistelee nog värmen :) Du blev ju rikit på riktit sjuk, usch! Krya på dig, vi hörs! :)

    SvaraRadera