21 juni 2011

Kenting Vol. 2

På söndagmorgon hyrde Pontus, Masood och jag skotrar vid tågstationen (våra "egna" skulle inte hålla så långt) och körde 2,5h i skolsken till Kenting. Det var skönt och roligt att köra en bra och stor skoter. När vi kom fram åkte vi till stranden för att simma och sola. Efter att ha ätit lunch testade vi ännu en annan strand för en stund. Vi hoppade också från Sail Rock, en stor sten (ett berg) i havet. Man måste simma till den och klättra upp före man kunde (var tvungen att) hoppa ner från ca. 7m. Efter att ha duschat utanför Starbucks köpte vi drickor och satt oss vid ett bord utanför. Tydligen var det ett ställe där många kompisar samlas och vi träffade en massa nya människor. Zoey och Sarah, två flickor från Singapore, spenderade hela kvällen (och den resternande tiden) med oss. Vi lärde också känna Michael. Han verkade vara hemlös, men efter att ha insisterat att köpa oss både drickor och mat, hade vi inte mera någon aning om vad han var. Trevlig var han och jag fick öva min kinesiska och smaka på taiwanesiska rätter som jag inte ännu heller vet vad det var.

Efter att ha avrundat drog vi oss till stranden för att sätta upp vårt tält för natten. Vid det tillfället lät vi oss inte skrämmas av duggregnet. Som inte många minuter p.g.a regn och vågor och till sist fick vi ge upp när vågorna kom in i tältet och blötte ner oss och våra saker. Klockan 8 tog vi vårt pickåpack och åkte genomvåta till Catholic Youth Activity Center, stället vi senast bodde på och var Zoey och Sarah nu sov. Efter många om och men (varav ett var att tanten i respan inte kunde sluta påpeka att check-in är 2.30) och tackvare Sarah kunde vi äntligen komma in i det varma, ta en dusch och byta till torra kläder. Sov skönt i några timmar i Sarahs och Zoeys rum före vi började nästa dag.

Måndagen var regnig och vi skippade våra strandplaner. I stället ringde vi en man som vi träffat föregående kväll och som erbjudit oss att prova olika vattengrenar för ett bra pris. Åkte bananaboat och två andra vattengrejer och hade roligt. Efteråt åt vi sashimi vid hamnen (tala om färsk fisk) och gjorde oss klara för kvällen. Spenderade kvällen på en pub och senare på samma ställe som föregående kväll. Också då satt Michael vid vårt bord hela kvällen och blev arg om vi inte åt/drack vad han bjöd på. Han sprang till 7/11 stup i kvarten och såg till att vi hade det bra. Tog bilder med honom, vilket var roligt både för honom och oss. Slutade kvällen med att bli genomblöta i ösregnet, men det gjorde ingenting eftersom vi nu hade ett rum och sängar att gå till.

Idag hade vi väckning klockan 8 och började vår hemfärd.

Zoey och jag.

Sashimi.

Happy pose. Jag och Michael.

Warriors.

Imorgon åker Laura, Lisa och jag till Taipei (äntligen). Hör av mig på fredag! Pussar och kramar till er alla <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar